Spil golf og få et bedre helbred!


​​Der er lavet mange undersøgelser gennem tiden om golf og de positive sundhedseffekter, det har for os mennesker. Men hvor meget forbedrer golfspil egentlig vores sundhed? Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) udarbejdede i 2021 et nyt studie om golfens positive effekter på sundheden på foranledning af Svenska Golfförbundet, efter at svensk golf blev markant mere populært som følge af pandemien. Samme trend kunne vi også se i andre lande rundt om i Europa. Hvilken konklusion nåede man så frem til i undersøgelsen?

  • GIH slår hul i myten om, at golf er en "rolig" aktivitet, da golf snarere belaster spilleren fysisk på flere forskellige måder.
  • I løbet af en 18-hullers runde tager vi mellem 11.000 og 16.500 skridt, hvilket svarer til en gåtur på 6 til 12 km. Selvom du kører i golfbil, kommer du alligevel op i lige over 6.000 skridt, hvilket er en anseelig mængde.
  • En golfrunde kan ud fra en gennemsnitlig betragtning indeholde moderat intensitet og giver en relativ høj energiomsætning. Som eksempel i studiet er der blevet målt 96 slag/minut hos en 39-årig mand og 121 slag/minut hos en 67-årig mand.
  • Golf har i sammenligning med mange andre sportsgrene en lav risiko for skader og giver snarere en bedre styrke i bl.a. hofte, krop, skuldre og ryg.
  • Regelmæssig golf (mindst to runder pr. uge) giver en bedre balance for personer over 65 år.
  • Regelmæssig golf betyder, at du opfylder retningslinjerne for fysisk aktivitet, hvilket bl.a. giver en mindre risiko for højt blodtryk og hjerte-kar-sygdomme.

Som konklusion baseret på ovenstående er der mange positive sundhedseffekter ved at spille golf!

For at du kan spille så meget golf som muligt og forbedre din sundhed, kan du med Golfamore-kortet spille golf til halv greenfee på 1300 baner i Europa. Netop nu har vi desuden en kampagne, hvor du får Golfamore-kortet for 2023 gratis, når du køber Golfamore-kortet 2024.*

​Slå til i dag, så du kan udforske og spille masser af golf på nye baner - og samtidig forbedre din sundhed!

*Kampagnetilbuddet gælder ved køb af Digitalt kort 2024.

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Mariagerfjord Golfklub

Mariagervej 101, 9560 Hadsund

Klik her for rutevejledning

CVR: 33788673

Kontaktoplysninger

Telefon: 72 19 00 49

E-mail: sekretariat@mfgk.dk

Læs vores cookiedeklaration​

Åbningstider

Åbningstider Restaurant:
​Åben efter aftale

ring til sekretariatet 41 21 27 21

Åbningstider for golf:

Alle dage: 07.00-18.00