Ny kunstudstilling​Så er der nye kunstnere hos Mariagerfjord Golfklub, Mariagervej 101, Hadsund

Steen Nørgaard, billedkunstner, og Anni Gregersen, keramiker, udstiller fra nu til udgangen af juni måned.

Alle interesserede er naturligvis velkomne til at komme og se kunstværkerne, nyde udsigten og evt. nyde en kop kaffe/drink i restauranten/terrassen.

Steen Nørgaard:

”Jeg har mest lyst til at kalde mine billeder ”kreative dekorationer”, for det er sådan, de er tænkt. De skal forhåbentlig op at hænge på en væg et eller andet sted. Formålet er ikke at provokere, men derimod at lave farvekonstellationer, som man i bedste fald kan lide at kigge på igen og igen. Billedet må gerne være en brugsting, eller måske et ”sofastykke”, der bare er sig selv. Og af den grund skal det hverken skabe politisk røre eller forsøge at redde verden. En provokation er ikke nødvendigvis kunst, blot fordi den er skabt ved hjælp af maling eller ler. Der findes så meget snobberi omkring ordet ”kunst”, at ikke mange kan blive enige om at definere begrebet. Især når man tænker på, hvilke uhyggelige summer nogle kunstnere har opnået at få for deres produkter. Eller hvilket hysteri der kan være omkring en dåse ”kunstnerlort” på Randers Kunstmuseum. Jeg laver ikke billeder, der skal provokere eller være politiske eller teste beskuerens psykiske tilstand, jvf. guldfiskene i blenderen. At udstille sådanne eksperimenter på anerkendte kunstmuseer, er en total misforståelse. De er interessante som kliniske forsøg, men ikke som kunstværker.


Anni Gregersen:

Jeg har arbejdet med rakubrændt keramik siden 2005. I 2009 fik jeg værksted på bopælen, som er Lindskovvej 20 lige syd for Hadsund. Det der fascinerer mig ved selve rakubrænding er, at processen går forholdsvis hurtigt. Det er umuligt at forudsige hvordan resultatet bliver, for det er både kemi og magi. Glasuren får farve ved at tilsætte forskellige oxider som kan reagere uforudsigeligt i reduceringen hvor også krakeleringer opstår. Jeg arbejder med forskellige teknikker, modellering, pladeteknik, kvætsning og drejning og jeg laver overvejende skulpturelle krukker. www.annigregersen.dk Jeg er permanent udstiller i Galleri Halmtorvet, Mariager og Galleri Aadalen, Langå.

Rakubrænding: er en gammel primitiv brændingsmetode, som foregår udendørs i en simpel ovn, ofte en olietønde foret med keramisk filt. Ovnen opvarmes med gas, og brændingsprocessen går forholdsvis hurtigt. Når temperaturen er på ca. 920 grader, tages ler emnerne op af ovnen med en tang og placeres straks i en beholder med brændbart materiale; fx savsmuld, tørre blade, avisstrimler eller halm. Materialet

bryder i brand, og ilden kvæles igen ved at lægge låg på beholderen. Når ilten bruges af forbrændingen forandres glasuren. Der opstår krakkeleringer, og den uglaserede skærv bliver sort. Processen kan ikke kontrolleres fuldstændigt, så hver brænding giver forskellige resultater. Netop dette gør arbejdet med raku særlig spændende, og derfor er hvert værk helt unikt.

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Mariagerfjord Golfklub

Mariagervej 101, 9560 Hadsund

Klik her for rutevejledning

CVR: 33788673

Kontaktoplysninger

Telefon: 72 19 00 49

E-mail: sekretariat@mfgk.dk

Læs vores cookiedeklaration​

Åbningstider

Åbningstider Restaurant:
​Åben efter aftale

ring til sekretariatet 41 21 27 21

Åbningstider for golf:

Alle dage: 07.00-18.00