Så fik vi overstået sommerens prikning af Greens.
Vi har taget dem af to omgange, tirsdag 1 - 9., Onsdag 10 - 18.
At foretage prikning af Greens er en større omgang, først klippes Greens, derefter spreder vi sand ud over Greens.
Derefter prikkes de med “hurtig prikkerne”,
Så snart sandet er tørret op, bliver det børstet ned, ved at vi kører med børsten, først i 8 taller, derefter på langs.
Det er for at sandet bliver fyldt ned i de huller som hurtig prikkerne har lavet.
Til sidst bliver Greens tromlet.
Hvorfor er det så at vi gør dette, jo det er fordi at der dannes et filtlag i det øverste lag af Greens, som det eller vil være meget svært at få omsat. Med en prikning bliver jorden beluftet, og via det sand som er fyldt i hullerne, giver vi gode betingelser for at mikroorganismer kan omsætte filtlaget.
Men helt basalt, udføre vi en prikning for at sikre gode Greens fremadrettet, så hav tålmodighed med os, vi gør det for at bevare gode Greens.