Årets sidste udstiller hos Mariagerfjord Golfcenter


Fra 1. november frem til årets udgang udstiller den lokale kunstner Louise Maagaard hos Mariagerfjord Golfcenter. Hvor alle interesserede er hjerteligt velkomne.

Beskrivelse af Louise:

Louises stil er på samme tid forfinet og ekspressiv. I sit værksted på Vestergade i Hadsund arbejder hun med at skabe legende værker i både porcelæn og maleri.

De to medier spiller ligeværdige roller i hendes praksis, og netop kontrasterne imellem dem er en drivkraft i Louise Maagaards udfoldelser. At veksle imellem den ene dag at kunne udtrykke sig på maleriets farverige flader, for den næste at give sig i kast med den kridhvide formbare keramik, er en forsat kilde til inspiration for kunstneren. På tværs af udtrykket og medierne er det eksperimentet og skævhederne, der skaber den røde tråd. Lysten til at lege med materialet skinner tydeligt igennem. Især i keramikken, hvor legen bl.a. Handler om at rører ved ideen om det pæne håndværk. At undersøge og eksperimentere med, hvordan materialet arter sig, og hvor langt kan man gå med det. Hvor går f.eks. Formens grænser? Hvornår bliver vasen for tynd og knækker, eller tipper krukken over eller bryder sammen? De konventionelle håndværkstraditioner bliver forkastet til fordel for en mere uhøjtidelig leg med formen. Selv om de er beregnet til at tages i brug i hjemmet, berør Louise Maagaards keramiske objekter grænsen mellem det funktionelle kunsthåndværk og kunstobjekter. F.eks. i en svulstig skål der kun knapt efterlader rum til at placere frugt i, eller i de 80 cm høje smalle vaser, der ligner mumier, der er bundet op med ruller af stof. Vaserne er så uregelmæssige i deres form, at de ser ud til at være på grænsen til at vælte.

I sin keramik såvel som sit maleri er Louise Maagaard inspireret af materialer, overflade og teksturer, fra såvel naturen, fra tekstilkunst, arkitektur som fra mønstre generelt.

Byen og bylivet er også en primær inspirationskilde i Louise Maagaards arbejde, og det kommer tydeligt til udtryk i hendes malerier med akryl på lærred og i hendes akvareller. Billedernes udtryk er rent abstrakt, og de rummer et ekspressivt og naivt udtryk, det primært handler om en umiddelbart leg med farver og formen. Louise Maagaard inviterer beskueren på en spontan og umiddelbar rejse i et visuelt virvar, der er inspireret af storbyens mange visuelle sanseindtryk, dens kaos, linjer og former der fletter sig ind og ud af hinanden og dens arkitektoniske lag-på-lag struktur, som overføres til billederne i en form for farve -arkitektur. Men kunstnerens tanke er, at det abstrakte formsprog primært skal danne og formidle et rum for beskuerens egne individuelle opleve.


                                               

Magnús i nyhederne
21-03-2023
Læs hele nyheden
Referat fra generalforsamling 2023
18-03-2023
Læs hele nyheden
Begynderstart i Mariagerfjord Golfklub
14-03-2023
Læs hele nyheden
Ny kunstudstilling
10-03-2023
Læs hele nyheden