MARIAGERFJORD GOLFCENTER​​

18 huls banen​

HCP INDEX 13 - ​261​-​210​

​Hul 1: Et forholdvist simpelt hul for spillere i alle hcp katerorier. Der er jævnt meget plads - sammenlignet med andre huller pa banen - uanset niveau. Forhindringerne er begrænsede, da de skal findes beliggende på eller grænsende op til eksternt hul (hul 9) og med OOB i venstre side imod træningsbanen. Nøgleslaget er driver, hvor de gode spillere uden de store problemer kan placere sig i hullets dogleg. Mellemgruppen kan i to og høj hcp gruppen i tre forholdsvis ukomplicerede slag nå dogleg, hvorefter et enkelt spil venter forude. Den enkelte spillers erkendelse af egne evner bør gøre hullet ukompliceret og derved give en behagelig start på runden.​

HCP INDEX 11 - ​157​-​131​

Hul 2: Banens første styrkeprøve, hvor den enkelte spillers evner for vurdering og udførelse af længdekontrol bliver testet. Forhindringerne er til at overskue, men skaderne kan blive mange. Et skævt slag til højre bliver prompte straffet af skoven. Et kort slag vil enten blive liggende nedad bakken fra teestedet eller opad bakken til green. Det betyder, at de resterende slag til green vil blive vanskeliggjort, da en improviseret stance skal indtages i takt med den svære vurdering, det nu engang er at vurdere et slag med en så kraftig stigning op til green. Ender man bagved eller til venstre for greenen, kan man igen være sikker på at skulle improvisere en stance, hvis bolden i det hele taget er spilbar. Alt i alt et hul, der virker enkelt, men til enhver tid kan skabe høje, uforudsete scores grundet den varierende niveauforskel.

HCP INDEX 3 - ​398​-​339​

Hul 3: Et særdeles svært hul for alle hcp grupper. Det smalle drive sammenlignet med hullets længde sætter for alvor selvtillid og overblik på prøve. Teestedet flugter i en retning, der gør, at man visuelt skuler mest til den højre side. Dette får størstedelen af alle golfspillere til at se problemer, da deres naturlige boldkurve er et slice. De gode spillere, der typisk spiller med et draw vil uden tvivl blive påvirket af OOB i venstre side. Er man sluppet godt af sted med drivet, venter et meget langt approach - eller flere transportslag, der stiller store krav til både teknik, præcision og styrke for at nå det ønskede mål og samtidig holde sig fri af problemerne. De potentielle problemer (inkl. OOB) samt hullets længde gør det absolut til et af banens sværeste huller.

HCP INDEX 1 - ​482​-​402​

Hul 4: På dette hul skal der kæmpes fra start til slut, da man ganske enkelt bliver straffet ved blot den mindste fejl. Tilmed bliver man på fairway generet af et strategisk placeret træ med position midt i banen, hvilket gør, at selv gode slag fra teestedet efterfølgende skal behandles med stor respekt, da transportslaget bliver presset ud i en flirt med skovkanten. Det smalle layout kombineret med hullets længde giver kamp til stregen for spillere på alle niveauer og kan på ingen tid spolere en aggressiv såvel som en defensiv course management.

HCP INDEX 7 - ​329​-​277​

Hul 5: Et spændende hul med stor variation og flere potentielle problemstillinger. Drivet bør for alle spillere være enkelt og ligetil, hvor fokus ligger i at opnå den bedst mulige længde fra teestedet. Spillere med begrænset længde skal tage højde for søen og vil i mange tilfælde blive straffet for at gå den direkte vej efter greenen. Niveauforskellen midt på hullet vil til enhver tid gøre det svært at vurdere længden og dermed slaget til green. Hullets totale længde berettiger dog kun til en indeksering som middelsvær.

HCP INDEX 17 - ​125​-​104​

Hul 6: Et forholdsvis nemt hul for spillere i alle kategorier og den begrænsede længde er medvirkende til at gøre det til det absolut nemmeste hul på de første 9 huller. De potentielle forhindringer består i bunkers foran green, der ligger klar til at tage imod de fejlbedømte eller lettere kiksede slag. Greenen er stor kontra længden på hullet og gør det eventuelt muligt for høj handicap spillere at revanchere sig efter de foregående huller.

HCP INDEX 9 - ​307​-​265​

Hul 7: Et på papiret udfordrende hul; men den store frie plads på hullets højre side inkl. pladsen på hul 13 samt hullets begrænsede længde, gør det alligevel til en forholdsvis overkommelig oplevelse på alle niveauer, hvis man blot bevarer overblikket og erkendelsen af egne evner. Når først hullets dogleg er nået, virker den resterende del af hullet rimeligt problemfri, hvilket gør, at hullet kun kan opnå en middelstatus.

HCP INDEX 5 - ​470​-​397​

Hul 8: Et svært hul og ikke mindst et drive, der igen bringer pulsen i vejret. Nøgleslaget er fra teestedet, hvorefter hullet åbner sig op i forbindelse med det svage dogleg forholdsvis tæt på green. Denne åbning, der tilgodeses af både højt og lavt hcp, samt det faktum, at det er et par 5 hul, gør det mere enkelt at spille sammenlignet med hul 3. Igen handler det om at erkende sit spils begrænsninger, og uanset niveauet virker det mere enkelt at slippe fra hul 8 med en god score i forhold til hul 3, hvor man uanset, hvor man befinder sig, er presset i både længde og præcision.

HCP INDEX 15 - ​145​-​126​

Hul 9: Et godt par 3 hul, hvor problemstillingen består i søen placeret umiddelbart neden for teestedet og dermed placeret et stykke fra greenen, som i øvrigt virker stor og overskuelig fra teestedet. Da der ofte vil være modvind på hullet, bliver det dog vægtet sværere sammenlignet med hul 1, der ligger modsat.

HCP INDEX 10 - ​372​-​313​

Hul 10: Umiddelbart et simpelt hul fra teestedet, men både anlagte og naturlige forhindringer virker så absolut efter hensigten, hvis ikke drivet bliver udført med stor præcision. Hullets længde gør det derfor vanskeligt for både høj- og lavhcp spillere, da man med lethed kan ende i eller blive afspærret af disse forhindringer.

HCP INDEX 14 - ​165​-​143​

Hul 11: Endnu et godt par 3 hul, hvor taktikken bliver dikteret af hullet selv. Dog virker drivet alligevel enkelt, og med en forholdsvis stor green kan man redde scoren med selv et halvdårligt første slag. De tætte træer omkransende green vil kun straffe ved en væsentlig fejlvurderet længde eller et meget skævt slag.

HCP INDEX 16 - 284​-​241

Hul 12: Her står man og stirrer ind i et vældig smalt hul for at finde udgangen fra teestedet. Da den smalle passage ligger placeret et stykke ude fra gul/blå tee, vil det volde mange problemer, da man er presset til at slå slaget med en vis længde. Lykkedes det ikke at finde vejen, kan man ofte betragte sin bold som uspillelig, hvilket vil gøre det næste forsøg til en skræmmende oplevelse. Lykkedes det at komme fri af passagen, bliver man belønnet med et eller flere enkle slag uden de store forhindringer imod hullet. Hullet favoriserer så absolut den gode spiller, hvilket danner baggrunden for hullets vurdering i forhold til den samlede helhed.

HCP INDEX 6 - ​337​-​287

Hul 13: Et spændende hul med et blindt udslag. Længden er ikke afskrækkende, da der er fin bredde på hullet, men da hullets udformning og niveauforskel med lethed kan manipulere bolden ved nedslaget, giver det en vis form for sværhedsgrad. Dog er der meget plads på hullets venstre side, hvilket tager presset af drivet fra teestedet. Indgangen til green virker forholdsvis smal og er klar til at straffe selv det mindste fejlslag, men den forholdsvis brede green opvejer lidt af dette og gør det muligt for spillere på alle niveauer at komme i nærheden af hullet. Alt i alt et hul, der kan belønne godt spil og straffe en svag og overmodig taktik.

HCP INDEX 18 - ​99​-​82

Hul 14: Et kort hul uden de store problemer, hvor der ikke kan ske de voldsomme ulykker. Klart vurderet til banens nemmeste hul, og minsandten om ikke klubbens første Hole In One (Jørgen Gustavsen 29.10.07) blev præsteret på dette hul.

HCP INDEX 8 - ​352​-​297

Hul 15: Et rigtigt svært par 4 hul for spillere på alle niveauer. Forhindringerne er mange og får hullet til at virke væsentligt længere. Taktikken er enkel og skal udføres med en nærmest kirurgisk præcision fra teestedet.

HCP INDEX 4 - ​446​-​377

Hul 16: Igen et usædvanligt svært udslag, der nærmest forlanger en stor form for forsigtighed. Der er enkelte steder på hullet, hvor man med fordel kan placere bolden for derefter at fragte den videre igennem de meget smalle passager. Der er ingen tvivl om, at det er et af banens sværeste huller, men den beskedne længde i forhold til hullets par gør, at man kan spille med fornuft og med fokus på transportslagene.

HCP INDEX 2 - ​378​-​315

Hul 17: Ligesom hul 3 er der igen pres på hvert slag. Hvad enten man er høj eller lav hcp, virker hullet fornærmende smalt, og når man samtidigt skal transportere bolden 378 m, kommer pulsen virkelig i vejret. Mellem og høj hcp vil ikke kunne se forskellen mellem hul 16 og 17, og da den gode spiller konstant vil føle sig presset, bliver hullet vurderet som det sværeste af de sidste 9 huller.

HCP INDEX 12 - ​480​-​415

Hul 18: Her bliver der - efter en hård kamp med de foregående huller - endelig åbnet op igen og givet mulighed for en behagelig afslutning på runden. Det giver også luft til at nyde den fantastiske udsigt fra ikke mindst den sidste del af hullet. Der er selvfølgelig en vis længde på hullet, men den megen frie plads gør det muligt for alle at slå hårdt til bolden uden fare for at løbe den store risiko, hvilket danner baggrunden for den forholdsvis høje index vurdering.

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Mariagerfjord Golfklub

Mariagervej 101, 9560 Hadsund

Klik her for rutevejledning

CVR: 33788673

Kontaktoplysninger

Telefon: 72 19 00 49

E-mail: sekretariat@mfgk.dk

Læs vores cookiedeklaration​

Åbningstider

Åbningstider Restaurant:
​Åben efter aftale

ring til sekretariatet 41 21 27 21

Åbningstider for golf:

Alle dage: 07.00-18.00